INCI: Styrax tonkinensis (oriëntaals)
Artikelcode: 0276
Benzoë resinoïde, herkomst Thailand
Een resinoïde is een extract van een hars dat met oplosmiddelen is gemaakt. De oplosmiddelen zijn weer uit de resinoide verwijderd zodat uiteindelijk een extract overblijft dat volledig oplosbaar is in dat oplosmiddel, in dit geval in alcohol.
Heeft een sterk ontspannende en rustgevende werking, heel geschikt in cosmetische producten tegen acne en voor de gevoelige huid. Benzoïë heeft een warme zoete aan vanille en honing denkende geur. Wordt ook gebruikt als fixatiemiddel en geurcomponent in parfumcomposities.
Werking bij verdamping; sterk ontspannend, verdrijft boosheid, heerlijk parfum. Kan in alle zelfgemaakte cosmetische producten worden verwerkt, ook in uw eigen parfum en/of after shave.
Benzoë resinoïde
|